Zahir (Paulo Coelho) - citate

02:54 / Comments (4) / by Amy

"Fiecare poveste de dragoste este o calatorie..."

"...sunt un om caruia ii sangereaza sufletul de dragoste"

"Libertatea nu inseamna lipsa angajamentelor, ci capacitatea de a alege."

"Fiinta omeneasca are 2 mari probleme: prima e sa stii cand sa incepi, si a doua, cand sa te opresti"

"Ce ochii nu vad, inima nu simte."

"O carte se scrie singura, scriitorul e numai un dactilograf"

"Iubirea este singurul lucru care activeaza inteligenta si creativitatea, care ne purifica si ne elibereaza."

"Nu ne putem permite luxul de a fi nefericiti tot timpul."

"De aceea e asa important sa lasi anumite lucruri sa treaca. Sa le dai drumul. Sa te deprinzi de ele. Oamenii trebuie sa inteleaga ca nimeni nu triseaza, uneori castigam, alteori pierdem. Nu astepta sa ti se dea ceva inapoi, nu astepta sa ti se recunoasca efortul, sa ti se descopere geniul, sa ti se inteleaga iubirea. Incheie niste etape. Nu din orgoliu, din neputinta sau mandrie, ci pur si simplu pentru ca acel lucru nu se mai potriveste cu viata ta. Inchide usa, schimba discul, fa curat in casa, sterge praful. Inceteaza sa mai fii cine erai, si transforma-te in cine esti!"

"...dragostea este o boala de care nimeni nu vrea sa scape. Cine a fost contaminat de ea nu vrea sa se faca bine si cine sufera nu vrea sa fie vindecat."

4 comentarii:

Anonim @ 10 iulie, 2008 23:38

Geniala povestea. Felicitari pentru citate!

Anonim @ 23 februarie, 2009 13:16

..superb blog...
as dori sa adaug un alt citat superb din "Zahir" de Paulo Coelho:

"Libertatea este în continuare lucrul pe care-l preţuiesc cel mai mult pe lume...sigur ca asta m-a determinat să fac lucruri pe care nu trebuia să le fac şi pe care nu le voi repeta niciodată,să am multe cicatrice în trup şi-n suflet,să-i rănesc pe unii cărora am sfârşit prin a le cere iertare,într-o perioadă în care am înţeles că puteam să fac orice în afară de a obliga pe cineva să mă urmeze în nebunia mea, în setea mea de a trăi...nu mă căiesc pentru clipele în care am pătimit,îmi port cicatricele ca şi cum ar fi nişte medalii.Ştiu că ibertatea este foarte scumpă,la fel de scumpă ca şi sclavia,singura diferenţă este că o plătesc cu plăcere şi cu un zâmbet,chiar dacă zâmbetul este udat de lacrimi."

Anonim @ 01 iunie, 2009 14:35

si inca unul :
"..iubirea se naste din naturi diferite; iubirea castiga forta din contradictii; iubirea se pastreaza prin confruntare si transformare."
:X

Unknown @ 12 septembrie, 2009 09:40

Buna...Si mie imi place Coelho...:*