MOARTA PENTRU TOTI

01:19 / Comments (5) / by Amy

...interesant nu? Exact asta mi-am spus si eu cand am vazut cartea pe banca unei colege. Vazand titlul si citind prezentarea de pe spatele cartii am aflat ca face parte din seria "Vampirii Sudului", impreuna cu "Morti pana la apus", "Moartea la Dallas" si "Clubul mortilor" scrise de Charlaine Harris. Ma asteptam sa fie o carte care sa ma sperie foarte tare...
Dupa ce am trecut de primele capitole mi-am dat seama ca nu era deloc asa cum ma asteptam eu. Intalneam de fapt o societate care accepta vampirii, varcolacii si teriantropii aproape ca pe niste fiinte normale (ceea ce nu erau deloc)...deci, nu prea e nimic de groaza pentru ca toate intamplarile sunt relatate ca fiind ceva absolut normal...la urma urmei, "nu dai in fiecare noapte de Revelion peste un barbat alergand pe marginea drumului, pe jumatate dezbracat! Iar cand aceasta i se intampla lui Sookie Stackhouse (care avusese deja o relatie cu un vampir), nu ne putem astepta decat la noi aventuri" ... si atunci cand barbatul este si el vampir, si mai este si seful fostului iubit...ei bine,astfel de intamplari chiar o caracterizeaza pe Sookie, care si asa era considerata o "ciudata" de cei din jurul ei.
Era considerata "ciudata" nu numai pentru ca avusese o relatie cu un vampir, ci si pentru faptul ca era telepata.
I se intamplase de mai multe ori sa raspunda unei intrebari inainte ca aceasta intrebare sa fie rostita cu voce tare de persoana cu care vorbea.
Sookie isi insuseste trasaturile unui "bun samaritean" acordandu-i vampirului sprijinul si ajutorul de care acesta avea nevoie. Eric, pe care il intalneste in acea noapte, este total diferit de cel pe care il cunostea ea.
In urma unui conflict cu un grup de vrajitoare acestea il ranesc si ii sterg memoria cu ajutorul unor vraji.
Sookie il adaposteste in casa ei care nu este ferita de pericolele unei vieti petrecute alaturi de un vampir vanat de niste vrajitoare malefice.
Este o carte captivanta, care te tine cu rasuflarea taiata..."o poveste fascinanta, cu personaje supranaturale. Un ritm ametitor, umor, momente dramatice, mister, erotism - totul imbinat cu talent si imaginatie."

5 comentarii:

flory_kiss @ 13 iunie, 2008 14:12

dap...mi-a povestit soramea cartea....e faina...imi place, sa sty...:*

Anonim @ 23 iulie, 2008 04:35

Am citit primele trei carti si mi-a placut la nebunie stilul si ideea seriei. Acum caut prin librarii a patra carte si abia astept sa o citesc.

Anonim @ 31 decembrie, 2008 10:20

am citit toate cartile din seria "Vampirii sudului"...sunt extraordinare...nu stiam la ce sa ma astept cand am inceput sa citesc si dupa aceea m-am gandit cum ar fi fost sa fie realitate, sa fim sookie stackhouse...wow

Karrypto @ 24 mai, 2009 10:31

Am castigat recent primele 4 carti din seria Vampirii Sudului, de la Ed. Leda si doresc sa le vand, deoarece le am deja de multa vreme cumparate. Le ofer pt. 100 RON neg. Pt. cei interesati, contact me @ chaosnecrolyte@yahoo.com

Aioana Chiriac @ 06 septembrie, 2014 01:37

da e super cartea nu e horror are cate putin din toate, draga catalin le vinzi prea scump cu 70 de lei am luat toata colectia