La raul Piedra am sezut si-am plans -citate (Paulo Coelho)

03:26 / Comments (2) / by Amy

"...Iubirea ne face poate sa imbatranim inainte de vreme si ne reintinereste cand tineretea s-a dus..."                                                                                                             

"Nimeni nu reuseste sa minta, nimeni nu reuseste sa ascunda ceva cand priveste drept in ochi. Si orice femeie cu un minimun de sensibilitate izbuteste sa citeasca in ochii unui barbat indragostit."

"Cine e intelept este intelept doar pentru ca iubeste. Si cine e nebun e nebun deoarece crede ca poate intelege iubirea."

"Daca zidurile se prabusesc, dragostea le ia locul; nu mai conteaza ce este posibil sau imposibil, nu mai are importanta nici daca o mai putem pastra langa noi pe fiinta iubita-a iubi inseamna a pierde controlul."

"Nu exista nimic mai profund decat dragostea. In basme, printesele saruta broaste raioase si acestea se prefac in printi. In viata reala, printesele ii saruta pe printi si acestia se prefac in broaste raioase.."

"...admir lupta pe care o dai cu inima ta..."

"Trebuie sa cautam dragostea acolo unde suntem, chiar daca asta ne-ar costa ceasuri, zile, saptamani de deceptii si tristete. Caci in clipa in care pornim in cautarea iubirii, si ea porneste in intampinarea noastra... si ne salveaza."

"Doar cine e fericit poate da si altora fericire."

"Asteptarea e dureroasa. Uitarea e dureroasa. Dar a nu sti ce hotarare s iei este cea mai crunta dintre suferinte."

"Dragostea nu pune multe intrebari, deoarece, daca incepem sa gandim, incepe sa ne fie frica. E o frica inexplicabila, nu poate fi exprimata in cuvinte."

"Cred ca, atunci cand cautam iubirea cu indrazneala, ea se dezvaluie si ajungem sa atragem si mai multa iubire. Daca ne iubeste un om... ne iubesc toti."

"Dragostea ta ma salveaza si ma reda viselor mele."

2 comentarii:

Anonim @ 26 iulie, 2008 09:06

dupa ce am citit cartea asta am ramas cu citate. cred totusi ca o carte trebuie sa insemne mai mult decat o gramada de citate.

Alexandra @ 14 octombrie, 2011 00:29

Am citit-o prima oara acum cativa ani cand nu stiam nimic despre iubire. Si a fost ca o poveste, nimic mai mult. Acum am trait ceva asemanator, viata mea parea ca se asezase pe fagasul ei normal numai ca deodata a explodat iubirea nebuna, profunda, subconstienta si initiatica, dupa intalnirea cu un om de o inteligenta superioara mie si avand o experienta de viata mult mai bogata (inclusiv la femei). Stiu ce inseamna sa te simti din nou virgina. Sa fii femeie. Aleg in fiecare zi sa fiu langa el chiar daca barierele sociale ne impun contrariul. Comunicam la un nivel mult mai subtil, la care putem fi doar noi....si chiar daca nu au fost intre noi decat saruturi, am inteles sensul profund al acestei carti, cautarea, iubirea, propria mea feminitate si mai ales alegerea si despartirea de Cealalta. Acum sunt eu si sunt fericita. Stiu ca nu pot trai cu el insa atata timp cat impartim aceleasi stele si cateva ore impreuna viata mea are un sens. Intr-adevar dragostea m-a salvat si m-a redat viselor mele.